Слухове насрочиха още тази седмица нови избори във Великобритания преди крайния срок

...
Слухове насрочиха още тази седмица нови избори във Великобритания преди крайния срок
Коментари Харесай

Гореща новина: Борис Джонсън с крути мерки против обрат в Брекзит!

Слухове  " насрочиха " още тази седмица нови избори във Англия преди крайния период за Брекзит - 31 октомври тази година, предадоха международните осведомителни организации, представени от Блиц. 

Според изявления, английският министър председател Борис Джонсън е подготвен да разгласи нови избори в Кралството, ако загуби основен избор в Народното събрание.

Това може да се случи в идващите 72 часа.

Депутатите могат да прокарат отлагането на " развода "  с Европейски Съюз и това ще значи избор на съмнение към кабинета. Целта е да се предотврати опцията за овакантяване без съглашение.

Това ще се случи и преди срещата на върха на Европейски Съюз, планувана за 17 октомври.

Според слуховете, възможно е още тази седмица Джонсън да разгласи решението си.

За понеделник вечер е планувана изключителна среща на министрите и в сряда министър председателят може да разгласи предварителния избор.

Припомняме, че по-рано през днешния ден стана ясно, че Джонсън плаши с чистка всеки депутат от неговата Консервативна партия, който гласоподава срещу държавното управление за Брекзит, което е трагична ескалация на напрежението преди идната доста значима седмица в английския парламент.

Високопоставен източник от парламентарната група на консерваторите е подчертал, че всеки народен представител от партията, който гласоподава срещу държавното управление тази седмица, ще бъде изхвърлен от парламентарната група и няма да бъде позволен да се кандидатира от Консервативната партия на идващите избори.

Битката за Брекзит ще навлезе в решителната си фаза тази седмица, когато депутатите от всички опозиционни партии ще се пробват или да трансформират закона, или държавното управление, в устрема си да блокират стопански унищожителен Брекзит без съглашение.

Корбин, който е водач на опозиционната Лейбъристка партия, сподели през днешния ден, че е готов да направи всичко допустимо, с цел да спре Брекзит без съглашение, определяйки го като краен опит да се изтегли " страната ни назад от ръба " на пропастта.

Това го сблъсква с Джонсън, който беше измежду основните пропагандатори за излизане на Англия от Европейски Съюз по време на акцията за референдума през 2016 година, който усили залозите в борбата след възкачването си на власт през юли, като даде обещание да изведе Обединеното кралство от Европейски Съюз със или без съглашение на 31 октомври.

Джонсън акцентира, че всеки опит за насила върху него в Народното събрание посредством гласувания тази седмица ще попречва опитите му да обезпечи ново съглашение от Брюксел.

Ала министър председателят има болшинство от единствено един народен представител в 650-местния парламент, което значи, че опасността му да изхвърли депутати като някогашния финансов министър Филип Хамънд или някогашният министър на правораздаването Дейвид Гауке може да докара до предварителни парламентарни избори.

Лидерът на опозиционната английска Лейбъристка партия Джереми Корбин обяви, че иска провеждането на предварителни парламентарни избори и че партията му ще спре Брекзит без съглашение, оповестява " Ройтерс ".

" Трябва да се съюзим, с цел да спрем Брекзит без споразумение - тази седмица ще бъде последният ни късмет ", акцентира Корбин в тирада в Салфорд, Северна Англия.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР